Gyöngyékszerek

Karkötők

Az általam legkedveltebb ékszertípus a karkötő!

Lehet alkalmi viselet, de a modernebb stílusú vagy kevésbé hangsúlyos ékszerek a mindennapokban is kényelmesen hordhatók.

A formagyöngyök, különböző kristályok rengeteg variáció elkészítését teszik lehetővé. E területen használom a leggyakrabban a kumihimó technikát, amely egy tradicionális japán kézműves technika , immár gyöngyökkel összekapcsolva.

Nyakláncok

A nyakláncok a hölgyek által talán leggyakrabban viselt kiegészítő.

Stílusában, színeiben, az elkészítés technikájában egyaránt sokféle lehet, a gyöngyhímzéstől a gyöngyhorgolásig.

Szívesen használok alapanyagként magyar és görög kerámia gyöngyöket, üveggyöngyöket.

Külön medálok is készülnek, amelyeket szalagra, bőrszíjra, fém karikára, láncokra is fel lehet tenni, ezáltal mindig más arcukat mutatják meg viselőjüknek.

Fülbevalók

Sokan azt gondolják, hogy ezt az aprócska ékszert a legkönnyebb és legegyszerűbb elkészíteni. Bizony ez nem így van, mert kettő teljesen egyforma darabot kell létrehozni, és ha az egyik kész, nem lehet hátradőlni, hogy már meg is valósítottam az álmokat.

Számos méretben , stílusban, színben készülnek, amit egyaránt befolyásol az arc és a frizura formája, a haj és az arcbőr színe.

A szerelékezéshez orvosi, antiallergén fémből készült alkatrészeket használok.

Gyűrűk

A gyűrűk többnyire gyöngyfűzés vagy gyöngyhímzés technikájával készülnek. A gyűrűk alapja állítható, így megfelelő méretre igazíthatók.

A japán és cseh gyöngyök mellett egyedi kerámia kabosonokat is használok.

Az ékszerek változatos nagyságúak lehetnek, a minták pedig a letisztult egyszerűségtől az összetett formákig széles skálán mozoghatnak.

Kulcstartók

A gyöngyből készült kulcstartók szép és elegáns kiegészítői lehetnek a mindennapi öltözékünknek.

Teljes mértékben kézzel készülnek, így mindegyikük egyedi és különleges darab. Alkalmakra is kiváló ajándéknak számítanak, hiszen a gyöngyök elegáns és időtálló anyagok, amelyek sokáig megőrzik szépségüket.

Ezek az ékszerek lehetőséget adnak arra, hogy egyedi és személyes kiegészítővel dobjuk fel az öltözékünket, vagy éppen ajándékba adjunk valami különlegeset.